Råd & vejledning

Find den rette størrelse

For at kunne arbejde godt og effektivt er det vigtigt at arbejdstøjet sidder ordentligt. Og heldigvis er der sket utroligt meget med arbejdstøjet de senere år. Der er kommet nye materialer som Condura, der gør arbejdstøjet mere slidstærk, så det holder til hårdt arbejde på byggepladsen eller i værkstedet. Det helt nye er at det slidstærke tøj nu også fås med stretch, så det giver efter kroppens bevægelser når man arbejder i skæve stillinger.

Kender du ikke din størrelse i forvejen kan her du finde størrelses guides fra Blåkläder og Snickers.

Følg omhyggeligt nedenstående råd om, hvordan du tager dine mål, så du får den rigtige størrelse.
1. Få en anden person til at hjælpe dig med at tage dine mål.
2. Tag målene iført kropsnært undertøj.
3. Mål stramt mod/omkring kroppen, men uden at trække så hårdt i målebåndet, at det ”skærer” ind i huden.
4. Sørg for, at målebåndet er strakt helt ud, når du måler skridtlængden.

Se vores udvalg af kvalitets arbejdstøj fra Blåkläder og Snickers. Vi har hurtig levering af arbejdstøj til billige priser.

OBS! Skærpet regler for støvsugere på byggepladsen

Arbejdstilsynet har skærpet kravet for støvsuger som bruges på danske byggepladser for at sikre håndværker mod luftforurening og indånding af sundhedsskadeligt støv.
Vi vil hos Toolster gerne hjælpe med at vælge den rigtige støvsuger, så alle kravene overholdes og i kan koncentrer jeg om at arbejde.

Læs mere

Design din egen værktøjsvogn

Vi har her på Toolster.dk masser af værktøjsvogne, men viste du at du kan designe din helt egne . Så slipper du for at betale få en masse værktøj som du ikke for brug for.

Læs mere

Kontroller din rotationslaser

Det er altid dig, som bruger der har ansvaret for at kontrollere nøjagtigheden af din rotationslaser før du bruger den, og det er ikke spor svært.

Læs mere

Valg af støvsuger

Det er ikke ligegyldigt, hvilken støvsuger du vælger. En industristøvsuger skal være mærket med L, M eller H (lav, medium eller høj) Bogstaverne angiver, hvor meget støv filtrene tilbageholder. Så alt efter hvilke arbejdsopgaver, man har skal man købe støvsuger derefter.

Læs mere

Tag kampen op mod byggestøvet

Har du en opgave hvor du skal lave noget der støver og du ikke må genere omgivelserne. Det kan være renovering af et badeværelse, vinduesudskiftning i et kontormiljø eller lign. Så kan du nemt lave en støvvæg med en Cover støvvæg.

Læs mere

Hold din diamantklinge skarp

Sten, beton og armeringsstål er nogle af de hårdeste materialer i et byggeri. Så derfor kræver skæring og slibning i disse materialer det rigtige grej.
Diamantværktøj består af f.eks. skæreskive med på loddet segmenter som består af et bindemiddel der er blandet med små diamanter og presset sammen under højt tryk. Det er diamanterne i overfladen af segmenterne der gør arbejdet nå du sliber, skære eller borer.

Læs mere

Pas på din støvsuger

Alt for mange støvsuger går til fordi de ikke bliver vedligeholdt ordentligt. Følger du disse to råd vil din støvsuger holde i årevis og den vil suge bedre i den tid du bruger den.

Læs mere

Ren indånding!

Det er vigtigt at have styr på filter typer når man skal vælge åndedrætsværn, da et forkert filter kan have helbredsmæssige eller fatale følger.
Man kan dele åndedrætsværne ind i 3 hovedgrupper filtermasker, turbomasker og friskluftanlæg. De renser alle tre indåndings luften, men kun den sidste type beskytter imod iltmangel.

Læs mere

Sådan bruger du din affugter optimalt

Affugter bruges for det meste til udtørring af overskydende fugt i nybyggerier og til udtørring af rum eller hus efter vandskader. I disse situationer arbejder man tit imod tiden og man vil gerne have fugten væk hurtigst muligt for at undgå følgeskader fra fugten.
Så for at få mest effekt ud af din affugter, er her nogle gode råd.

Læs mere

Hvilken laser skal jeg vælge?

Står du og overvejer at købe en dyre laser og er i tvivl om den kan det du skal bruge den til eller har du en opgave hvor du tror at en laser ville kunne hjælpe dig.

Så kontakt os på 97151500 eller info@toolster.dk så får vi en konsulent til at kontakte dig. Så kan i få en snak om hvad vi kan tilbyde. I nogle tilfælde vil vi også komme ud og demonstrer laseren der hvor du skal bruge den.

Læs mere

Fugning om vinteren

Det anbefales ikke at fuge om vinteren hvis temperaturen er under 5 grader, men det kan lade sig gøre hvis man tager følgende forholdsregler. Men husk at det er eget ansvar, da producenterne skriver +5 grader.


Læs mere

En rørstav er ikke bare en rørstav

Det er vigtigt at vælge den rigtige alt efter hvilket produkt man skal omrøre eller blande. Bruger man den forkerte kan risikere at man ikke for de egenskaber i et produkt som man ønsker. Man kan få blandet for meget luft i eller slet ikke få det blander ordentlig.

Læs mere

Har du styr på din faldsikring?

Husk at der skal anvendes faldsikring, så snart arbejdet foregår i mere end 2 meters højde!

Inden arbejdet påbegyndes skal man være sikker på, at der er tilstrækkelig frihøjde i tilfælde af et fald. Altså at udstyret ikke er for langt så det ikke når at udløse inde man rammer jorden.

Kontroller anker punkterne inden du fastgør dit faldsikringsudstyr.

Læs mere

3 gode råd til din laser

Rengøring
Hvis laservinduet er snavset, skal man gøre det rent med en blød klud eventuelt fugtet med lidt vand. Hvis laseren er våd, skal den tørres omhyggeligt og først pakkes ned i kufferten eller tasken, når den er helt tør. Ellers kan der dannes kondens i laseren, hvilket kan ødelægge elektronikken.

Læs mere

Spørg Nilfisk eksperten

Er du på udkik efter en større Nilfisk gulvasker, fejemaskine, hedtvandsrenser eller lignende vil vi hos Toolster meget gerne hjælp dig med at træffe det rigtige valg. Der kan være mange spørgsmål og udfordringer som man ikke kan læse sig svar til på nettet.

Læs mere

Kalibrering af laser.

Har din laser været ude for at fald og du har du kontrolleret den og er den ikke er inden for tolerancen på de 3mm kan Toolster hjælpe dig med at få den kalibreret.

Læs mere

Har du styr på afstanden?

Afstandsmålere bliver hele tiden udviklet og forbedret med funktioner som kan hjælpe dig til at tager de rigtige mål hurtigt og præcist. De er efterhånden små lomme computere der kan udregne komplicerede formler så du på afstand kan måle højder, hældninger, arealer, diameter mm. Man kan med nogle afstandsmåler overføre mål direkte til sin smartphone eller tablet.

Læs mere

Vælg den rette varmekanon til opgaven

Det er vigtigt at man vælger den rigtige varmekilde når man skal opvarme nybyggeri, industrihaller og  landbrug. Man skal have styr på størrelsen af rummet hvor meget man ønsker at temperaturen skal være samt hvilken varmekilde der er mest hensigtsmæssigt og økonomisk.

Læs mere
Profil på en Toolster

En Toolster er en person der ikke går på kompromis når det gælder finish og kvalitet. Der bliver kræset for detaljerne og sat en ære i et veludført stykke arbejde.
Det kræver selvfølgelig at værktøjet er i orden og så er det jo også en fornøjelse at stå med et godt stykke værktøj i hånden om det så er til gør-det-selv arbejdet eller til det professionelle arbejde mange timer dagligt.

For en Toolster er det en livsstil at bygge, restaurere eller reparere om det så er huse, både, møbler, køretøjer eller noget helt andet.

Kvalitet til tiden

Toolster er en webshop med udelukkende kvalitetsværktøj til fagfolk, institutioner og gør-det-selv folk. Vi har mere en 20 års erfaring med salg af værktøj og har derfor en stor viden om hvad der rører sig inden for kvalitetsværktøj og maskiner.

Toolster ApS   H C Lumbyes vej 20    7430 Ikast    Tlf: 97 15 15 00     info@toolster.dk