VÆLG DEN RIGTIGE DIAMANTKLINGE
Sten, beton og armeringsstål er nogle af de hårdeste materialer i et byggeri. Så derfor kræver skæring og slibning i disse materialer det rigtige grej.

Diamantværktøj består af f.eks. skæreskive med på loddet segmenter som består af et bindemiddel der er blandet med små diamanter og presset sammen under højt tryk. Det er diamanterne i overfladen af segmenterne der gør arbejdet nå du sliber, skære eller borer.

Bindemidlet i en klinge til blødere materialer som asfalt og kalksten har et meget hårdt bindemiddel og omvendt er bindemidlet til hårde materialer som granit og beton blødt. Derfor er det vigtigt at du bruger den rigtige klinge til det materiale du arbejder i, da du hurtig vil slide en klinge op til de forkerte formål. Det vil både blive fordyrende i tid og forbrug af klinger.

Du kan blive udsat for at en diamantklinge lige pludselig ikke rigtig vil skære selv om der er masser af segment tilbage på klingen. Det er fordi at der ikke er nogle diamanter i overfladen af segmentet.
Det kan du afhjælpe ved at køre kort tid i en det ”forkerte” materiale da bindemidlet vil blive slidt væk og der vil komme friske diamanter frem i overfalden igen.

Se alle vores diamantklinker her!