Stige eller stillads

Både stiger og stilladser fungerer, når man skal op i højden. Hos Toolster har du mulighed for at finde enkeltstiger, multistiger, skydestiger, trappestiger, wienerstiger, specialstiger, kombistiger mm. Ligeledes kan der nævnes foldestilladser, rullestilladser, bukkestilladser, tømrerstilladser, murerstilladser mm. blandt de forskellige stilladstyper. Det er vigtigt at vælge den rigtige form for arbejdsudstyr afhængigt af opgavens karakter og størrelse. De mange varianter giver dig rig mulighed for at finde en stige eller et stillads, som passer til dine behov og projekter.



FORDELE VED EN STIGE


En stige egner sig særligt godt til små opgaver, hvor du hurtigt skal op og ned. En stige egner sig også godt, hvis du skal arbejde på et smalt sted. Den fylder ikke meget og man kan nemt flytte rundt på stigen. En stige er en god løsning, når man skal udføre mindre reparationer eller opgaver, der kræver adgang til et lille område på en bygning. Stiger er også velegnede, når der kun er behov for adgang til et område i kortere tid. En stige findes i forskellige størrelser og med forskellige funktioner og er i den grad en fleksibel løsning til opgaver, hvor man den skal rykkes på flere gange under arbejdsprocessen. Derfor kan en stige bruges til mange forskellige opgaver. En stige er den bedste løsning til små opgaver. Men så snart arbejdsopgaverne bliver mere komplekse, hvor man skal udføre arbejde i længere tid af gangen, kan et stillads være den rette løsning.



FORDELE VED ET STILLADS


Et stillads derimod er en bedre løsning, når der skal udføres større reparationer eller opgaver, der kræver adgang til et større område. Stilladser er også velegnede, når der er behov for adgang til et område i længere tid. Det er også en god ide at anvende et stillads, når der skal arbejdes på høje niveauer, da stilladser giver en bedre sikkerhed og stabilitet end stiger. I arbejdssituationer såsom når man skal male en facade, lægge tag, reparere murværk eller lignende, er det for eksempel  ikke nok med en stige. I sådanne situationer kan der være brug for en robust konstruktion i form af et stillads.

En af de mange fordele ved et stillads er, at et stillads giver god stabilitet og et stort område at arbejde på, uden at man behøver at skulle op og ned flere gange. Værktøjet kan tages med op i højden, så du kan bevare en høj effektivitet. Med et stillads opnår du både øget sikkerhed og en god arbejdsstilling - særligt hvis du skal arbejde på noget over længere tid. Ved et stillads findes der mange sikkerhedsregler, der skal overholdes for at sikre, at man arbejder på stabile stilladser. Man skal tage forbehold for de gældende regler der er omkring sikkerhed, så man kan arbejde i højden med ro i maven. Når stilladset skal opsættes, er det stilladsopstillerens ansvar at stilladset står stabilt og overholder alle regler.

En anden fordel ved at vælge et stillads i stedet for en stige, er at det giver dig mulighed for at have flere personer arbejdende på det samme stillads på samme tid. Dette kan være en fordel, hvis der skal udføre et større projekt, hvor der er behov for flere hænder. Et stillads er også ofte en bedre løsning, hvis der er tale om tunge genstande, der skal løftes og flyttes rundt. Stilladser kan nemlig ofte klare en større belastning end stiger.

VÆLG DET RETTE REDSKAB


Når du skal vælge imellem en stige eller et stillads, er det overordnet set balancen du skal have for øje. En stige kan man hurtigt kravle op af, men vil ikke give dig særlig meget plads til værktøj og andre ting, som du kan få brug for, mens du arbejder. Stilladsets underlag skal være stabilt og fast og derfor kan det være en udfordring, hvis det skal rykkes i tide og utide. Der er en stige lettere at transportere rundt. Om du skal vælge en stige eller et stillads afhænger i høj grad af arbejdsopgavernes omfang.

Hvilket stillads du skal vælge, kan også variere alt efter arbejdsopgave. Her hos Toolster finder du et bredt udvalg af stilladser. Derfor kan du med sikkerhed finde et stillads, der opfylder dit behov. Det er vigtigt at huske, at både stiger og stilladser skal anvendes på en sikker måde for at undgå ulykker. Det er derfor en god ide at følge de relevante sikkerhedsregler og -anvisninger, når man arbejder med stiger og stilladser.

For at kunne vælge det rigtige stillads, bør du i første omgang gøre dig nogle overvejelser omkring, hvad stilladset skal bruges til, da der findes mange stilladser. Hvilken type stillads du bør vælge, afhænger udelukkende af, hvilke arbejdsopgaver der skal udføres.



FAQ

HVAD ER FORDELEN VED AT VÆLGE EN STIGE FREM FOR ET STILLADS?

En stige er en god løsning til når man skal udføre mindre reparationer eller opgaver, der kræver adgang til et lille område på en bygning. Stiger er også at foretrække, når der man kun har behov for at komme op i højden i kort tid. En stige fylder ikke meget og er samtidig heller ikke så tung, hvilket gør den nem at flytte på.



HVAD ER FORDELEN VED AT VÆLGE ET STILLADS FREM FOR EN STIGE?

Et stillads er en god løsning til når der skal udføres større reparationer eller opgaver og man derfor har brug for at være i højden i længere tid. Et stillads giver en god stabilitet og et stort område at arbejde på, uden at man behøver at skulle op og ned flere gange.



HVORDAN VÆLGER JEG IMELLEM EN STIGE OG ET STILLADS?

Om du skal vælge en stige eller et stillads afhænger i høj grad af arbejdsopgaven. Til større og langvarige opgaver er en stillads den bedste løsning hvorimod en stige er god til små og hurtige opgaver. Derfor bør du overveje, hvilke arbejdsopgaver du skal udføre, for at kunne vælge det rette redskab.