Sådan bruger og vedligeholder du din Husqvarna kapsav

GODE RÅD TIL DIN HUSQVARNA BENZIN KAPSAV

SÅDAN STARTER DU DIN HUSQVARNA BENZIN KAPSAV.

Først vil vi fortælle hvordan man starter kapsaven. En Husqvarna benzinkapsav køre på 2-takts blandings benzin i en 2% blanding. Det er vigtigt at benzinen er blandet præcis for at få en jævn motorgang. Vi anbefaler Aspen 2-takt benzin da den er mere miljøvenlig end de fleste andre benzin og at den sikre motoren på din sav har de bedste forudsætninger for et langt liv.

Kold motor start:
1.Tryk på benzin ”blæren” 4-6 gane for at få benzin i karburatoren
2.Tryk dekompression knappen ind
3.Træk chokeren ud
4.Hold maskinen sikkert en hånd på bøjlen og en fod på det bagerste håndtag.
5.Træk i startsnoren så maskinen starter
6.Tryk chokeren ind igen
7.Tryk på gassen så maskinen får fulde omdrejninger

Varm motor start
1.Tryk dekompression knappen ind
2.Træk chokeren und og tryk den ind igen
3.Træk i startsnoren så maskinen starter
4.Tryk chokeren ind igen
5.Tryk på gassen så maskinen får fulde omdrejninger

Kapsaven stoppes ved at vippe stopknappen.

SÅDAN MONTERER DU KLINGEN PÅ DIN HUSQVARNA BENZIN KAPSAV

Når du skal montere en klinge på din benzinkapsav skal du starte med at afbryde motoren med stop knappen så du er sikker på ikke at komme til skade. Kontroller at bagflangen sidder som den skal på akslen og at den vender med den rigtige side ud. Så skal du finde din diamantklinge og finde ud af rotationsretningen på den så den følger anvisningen på skærmen af saven. Sørg for at centrerings ringen passe i diamantklingens hul og sæt den på akslen. Der efter ligges yderflangen på og monteringsbolten skrues i med fingerne. Spænde efter med den medfølgende nøgle imens du holder kontra på klingen med den anden hånd. Kontroller at klingen kan bevæge sig tit i skærmen. Så er du klar til at save.

SÅDAN STRAMMER DU DRIVREMMEN PÅ DIN HUSQVARNA KAPSAV.

Når du har kørt med din Husqvarna kapsav et stykke tid vil remmen strække sig lidt og du skal derfor stramme den op engang i mellem. Det gør du nemt ved at løsne de 3 bolte på siden af rem skjoldet og derefter trække frem i den yderste del af skjoldet så afstanden fra remhjulet på motoren og remhjulet på den aksel klingen sidder på øges. Spænd herefter de tre bolte igen og du er klar til at skære videre.

SÅDAN SKIFTER DU DRIVREM PÅ DIN HUSQVARNA BENZIN KAPSAV

Skulle du være uheldig at springe en rem på din kapsav kan du sagtens selv skifte den igen. Du skal først løsne de tre skruer og de tre bolte, som sidder på siden af remtrækket og skjoldet med den medfølgende nøgle. Så kan du afmontere de to plastik skjold dom af kapsler ind imod remtrækket. Når du har taget skjoldet af skal du løsne den bolt som sidder bag den fjeder der holder remmen stram. Så kan du afmontere den gamle rem og sætte den nye på. Bolten ved fjederen spændes igen og den nye rem er spændt igen. De to skjold monteres igen og du er klar til at skære igen.

SÅDAN SKIFTER DU LUFTFILTER PÅ DIN HUSQVARNA KAPSAV.

Et luftfilter på en Husqvarna kapsav er en sliddel, som bør skiftes med jævne mellemrum så motoren har de bedste forhold at ånde under. Der kan være stor forskel på hvor tit det bør efterses og skiftes da det selvfølgelig hurtigst vil blive tilstoppet ved skæring uden vandtilførsel.  Du bør aldrig rengøre luftfilteret med trykluft.

1.Afmonter luftfilter coveret med den medfølgende nøgle
2.Brug ikke trykluft til at rense filteret med, da det skader filteret
3.Rengør området rundt om filteret med en støvsuger så der ikke falde snavs ned når du afmonterer det
4.Afmonter luftfilteret og kasser det
5.Monter et nyt original filter på din benzinkapsav
6.Monter luftfilter coveret igen

Find luftfilter til din Husqvarna kapsav HER

SÅDAN SKIFTER DU KLINGE SIDE PÅ DIN HUSQVARNA KAPSAV

Du kan nogle gange komme ud for at det er mere hensigtsmæssigt at klingen sidder på højre side af din benzinkapsav, hvis pladsen er trang der hvor du skal skære med den. Det gøres nemt med den medfølgende nøgle. Du kan med fordel følge de få trin i nedenstående video, og så er du hurtigt videre.

GODE RÅD OM SIKKER SKÆRING MED BENZINKAPSAV

Når man arbejder med maskiner som har en høj rotations hastighed, er der fare for at maskinen slår tilbage hvis man ikke bruger den rigtigt. Disse tilbageslag eller kickback er utrolig farlige og foregår så hurtigt at man ikke kan nå at reagere. Det er den øverste del af klingen som gør at kapsaven vil slå tilbage mod brugeren. Brug derfor kun den nederste del af klingen når du skære. Se videoen herunder og følg rådene så du kan arbejde sikkert med din Husqvarna kapsav.