Fragt fra 59,-
Bestil & hent
 
30 dages returret
 
Hurtig levering
 
97 15 15 00
 
Prisgaranti på alle varer

En industriluftrenser for et forbedret arbejdsmiljøet på byggepladsen


Uanset hvilket arbejde du foretager dig, er det vigtigt at overveje, hvorvidt en luftrenser kan forbedre luften, arbejdsmiljøet og indeklimaet. Skal du arbejde i et lukket område f.eks. ved renovering af et badeværelse, kan du lave en støvvæg med Cover-støvvæg. På den måde skaber du et undertryk i det lukkede rum og luftrenseren vil suge det beskidte luft ind. Dette sikrer dig, at du kan arbejde i ren luft uden farlige partikler, samt at du slipper for at støvet kommer ud i de andre rum i huset.

Ønsker du derimod en luftrenser til større rum og større mængder af støv, vil en Sila luftrenser 5000 A2 være sagen. Det er en professionel industriluftrenser, som er beregnet til at håndtere store mængder af støv med deres kapacitet på 4000 m3/t. Den er skabt i en stærk konstruktion med lave driftsomkostninger. Du vil desuden også kunne finde en masse forskelligartet tilbehør og reservedele i vores sortiment, så du kan få det mest optimale udbytte af din luftrenser og samtidig forlænge dens levetid. VI har blandt andet sanerings rammer, Hepa-filtre, slanger, vaskbare grovfiltre, engangsgrovfiltre m.m.Bredt udvalg af luftrensere i vores sortiment


Som du nok kan fornemme, har vi et bredt udvalg af forskellige luftrensere i vores sortiment, hvilket blot er en fordel for dig. Hos Toolster ønsker vi nemlig at have et sortiment, hvor du kan vælge en luftrenser passende til netop det, du skal benytte den til. Fælles for alle luftrensere i sortimentet er, at de er af høj kvalitet i forhold til at kunne rense luften for støv og andre uønskede partikler i luften.

Det brede sortiment medfører, at der vil være nogle parametre, hvorpå de forskellige modeller adskiller sig fra hinanden. Et meget vigtigt parameter er luftrenserens kapacitet. Denne opgives i kubikmeter pr time. Det er dermed den mængde af luft, som luftrenseren vil være i stand til at rense i timen. Nogle af de større og effektive modeller har en kapacitet på omkring 2500 kubikmeter i timen. Det er også muligt at få mindre varianter med en kapacitet på omkring 600 kubikmeter i timen, som RONDA luftrenser Model NPU 600 eksempelvis har. Kapaciteten skal naturligvis afstemmes med størrelsen på det rum, luftrenseren skal arbejde i.Specifikationer der er værd at have øje for


Kapaciteten er en af de vigtigere specifikationer. En anden kan være luftfilterets form. Eksempelvis har den mindre model nævnt ovenfor en cylindrisk form af selve filteret, således der opnås en større kontaktoverflade og derigennem en bedre kapacitet. Andre modeller har en almindelig overflade, hvorfor der kræves en lidt større model eller motorkraft for at opnå en tilsvarende kapacitet. De fleste modeller er dog lavet på en sådan måde, at forbruget holdes nede, mens kapaciteten holdes i top.

En anden vigtig specifikation er støjniveauet. Når luftfilteret skal køre, mens I arbejder, er det vigtigt, at lyden ikke er for høj, så det ikke er generende. Det siges, at et støjniveau for en ganske almindelig samtale er omtrent 60 dB, så et støjniveau på ca. 70 dB, skal du ikke frygte for. Det er også vigtigt, at filteret skiftes eller rengøres, hvis det tilstoppes. Dette kan være udfordrende at holde øje med selv, hvis ikke der er en indikation på det. Derfor kan du eventuelt vælge en model, der indikerer, når filteret er tilstoppet nok til, at det hæmmer kapaciteten. Modeller med indikation har vi naturligvis også, så du får mest muligt ud af dit luftfilter.

Mange forbinder en luftrenser med håndværkere, men en luftrenser kan i den grad også benyttes, hvis man ønsker at fjerne uønsket lugt i hjemmet. Dårlig lugt i hjemmet kan mange finde generende og kvalmende. Er der en tendens til at lugte i dit hjem som følge af sportstasker der har stået for længe, teenagere eller beskidte bleer kan en luftrenser være din redning. Med en luftrenser forsvinder lugten før du aner det og dit hjem kan igen blive rart at være i.

Et dårligt indeklima med luftbårne partikler kan på mange måder påvirke dit helbred. Vi indrømmer, at vi ikke decideret kan kalde vores luftrensere allergivenlige luftrensere, men vi kan garantere dig, at luftrenserne kan rense luften for diverse allergener, hvilket kan have en postitiv effekt for astmatikere. I rum med røg, skæl eller støv kan luftrenseren også være med til at forbedre vilkårene og øge luftkvaliteten.Vælg med udgangspunkt i dine behov


Vi anbefaler altid, at du vælger en luftrenser ud fra de specifikke krav og behov, du end måtte have hertil. Det er vores klare erfaring, at det giver dig den bedste investering. Er du i tvivl om, hvordan du gør det, er du naturligvis velkommen til at søge rådgivning hos os. Eksempelvis mener vi, at det er vigtigt at finde en luftrenser med et filter passende til opgaven. Hvis ikke, du er så bekendt med luftrensere, kan det være udfordrende at vide, om der skal benyttes et H14 HEPA-filter, et H13 HEPA-filter eller lignende. Vi tilbyder flere forskellige modeller med forskellige filtre, så du igennem vores shop kan få dine behov opfyldt.Beskyt dig mod PCB, asbest og andre skadelige stoffer


Der er god grund til at tænke over dit helbred, uanset om dit arbejde foregår indendørs eller udendørs. For det første er det fine byggestøv du temmelig sikkert bliver udsat for meget skadeligt at indånde - særligt hvis der er en dårlig ventilation i rummet. Dette kan påvirke funktionaliteten af dit arbejde negativt. Med et bedre indeklima kan du styrke effektiviteten af dit arbejde.  

For det andet risikerer du at komme i kontakt med materialer, der i dag er forbudte at bruge i byggeriet så som PCB og asbest når du bryder ned eller fjerner gammelt byggeaffald. Det er derfor utroligt vigtigt, at du kender til de helbredsskadelige stoffer og deres skadelighed, og hvordan du kan beskytte dig bedst muligt mod dem.
Se også vores udvalg af personligt sikkerhedsudstyr HER.Hold støvet inde i det område du arbejder i med en luftrenser og en støvvæg


Skal du arbejde med noget som støver, i eksempelvis et kontormiljø, hvor det ikke er hensigtsmæssigt at hele lokalet støves til, kan du bygge en støvvæg og  bruge en luftrenser til at rense luften i det aflukkede område, så du får skabt et bedre indeklima. Samtidig lave luftrenseren undertryk i området så støvet bliver holdt inde i arbejdsområdet. Det er smart og vil spar for meget rengøring bagefter.Sådan rengør og vedligeholder du din luftrenser


For at gøre rengøringsprocessen effektiv og sikker skal du huske at rense udstyret regelmæssigt. Du kan med fordel tørre luftrenserens kabinet af med en opvredet, blød klud. Derefter bør du tørre efter med en tør, blød klud. Forfiltret kan rengøres med en støvsuger. Du bør dog udskifte filteret hver 6. måned, så du renser luften bedst muligt næste gang du bruger den. HEPA filteret bør blive vasket minimum hver anden måned. Du kan med fordel ligge det i blød i mildt sæbevand i mindst en time, hvorefter det skal skylles med koldt vand. Husk altid på, at filteret skal være helt tørt, inden du putter det på luftrenseren igen. Ved at rengøre og vedligeholde din luftrenser, sørger du for at skabe et godt indeklima samtidig med at du får bekæmpet alle de skadelige partikler i rummet.

Er det godt med en luftrenser?

Det er rigtig godt at benytte sig af en professionel luftrenser under renoveringsprojekter og på byggepladser, hvor det i høj grad er med til at forbedre arbejdsmiljøet og indeklimaet. Man kan komme langt med diverse støvmasker, men ved at supplere med en luftrenser, kan man sikre at støvet bliver suget op, inden det når at sætte sig på diverse overflader eller i værste fald på lungerne.Hvordan virker en luftrenser?

En luftrenser er ganske simpel at bruge. Den skal blot sættes op i det pågældende rum og tilsluttes en stikkontakt. Når de kører, vil de rense den beskidte luft og opsamle støv og partikler. De fleste luftrensere er udstyret med et advarsels lys, som vil lyse når filteret er ved at være tilstoppet eller det lækker. Sker det skal filteret udskiftes.Hvilken luftrenser skal jeg vælge?

Hvilken luftrenser du skal vælge, afhænger i høj grad af hvor du arbejder, hvad du arbejder med og dine andre behov. En af de vigtige funktioner du bør kigge efter er kapaciteten på luftrenseren. Hvor stor en model har du behov for? Derudover kan det være en god ide at tænke over støjniveauet, som ikke må blive for højt.Hvor skal en luftrenser stå?

Luftrenseren skal stå i det arbejdsområde, hvor du arbejder. Skal du arbejde i en mindre del af et stort område, kan det være en fordel at lave en støvvæg og placere luftrenseren derinde, så den kan rense luften. Er der mange projekter i gang flere steder, kan man overveje om det er nødvendigt med flere luftrensere, som er placeret i de forskellige rum.Hvor kan man købe en luftrenser?

Hos Toolster kan du købe en luftrenser til netop dit behov. Det gælder uanset om du er i gang med et renoveringsprojekt i dit private hjem, eller om du skal bruge luftrenser til en stor byggeplads. Du kan altså finde mange modeller af luftrensere i forskellige prisklasser og med hver deres funktioner.
 

*Du bliver tilmeldt vores nyhedsbrev, men kan afmelde dig til enhver tid.