WOLFCRAFT Hulsav, diamant m/svamp
Vælg variant for lagerstatus
WOLFCRAFT Hulsav, diamant m/svamp
Vælg variant for lagerstatus

Hvilket diamantkernebor skal du bruge?


Diamantkernebor eller diamanthulsave, som de også kaldes, kan være enten elektriske, hydrauliske eller pneumatiske. Der er mange hensyn at tage ved valg af rette kernebor til en given opgave. Blandt andet sikkerhedshensyn, for et diamantkernebor er tungt maskineri:

  -  Det er selvfølgelig vigtigt at vide, hvilke mål det hul, du borer, skal have. Det er en formålsløs øvelse at have et bor med en kontaktflade, hvis diameter er mindre end det ønskede huls. Borer du omvendt med for stor diameter, får du større problemer.
  -   Det er også vigtigt at kunne svare på, om du bruger en stander til at bore, eller om du gør det i hånden. Du har selvsagt større kontrol over processen, hvis dit bor er monteret på noget, der står fast, i modsætning til hvis dets bevægelser følger din akse.

Hårdt segment til blødt materiale – og omvendt


Du sparer også dig selv en masse hovedpiner ved at matche hårdheden i bindingen mellem diamanter, bindemiddel og borets krop i dit diamantkernebor med hårdheden af materialet, du skal bore i. Forskellen skinner igennem ved, hvor hurtigt diamantsegmentet slides væk:

  -  Bløde bindinger er bedst til de hårdeste overflader som beton.
  -  Hårde bindinger er bedst til bløde materialer som kalksten.

Ved at sætte blødt mod hårdt og omvendt går der længere tid, før du behøver at skifte segmentet på dit diamantkernebor. Dog kan det give mening ikke at gøre det, hvis hensigten er at åbne op for nye diamanter på segmentet, efter de gamle har mistet form eller kvalitet.

Sådan bruger du et diamantkernebor sikkert


Når du bruger et diamantkernebor, er der foranstaltninger, der kan gøre processen sikker:

  -  Sørg for, at materialet, du skal bore, holder sig fast, så det ikke rykker sig under processen. I praksis vil det sjældent giver problemer, da alle materialerne er tunge og i bygningers tilfælde allerede står sikkert. Men borer du for eksempel i et rør, kan det begynde at rulle, og det giver dit hul en oval form i stedet for den ønskede runde.
  -  Borer du i hånden modsat brug af stander, så placér et stykke materiale op mod hullet, du borer, som boret så kan støtte sig på. Det kunne for eksempel være et stykke træ.
  -  Der skal være god plads omkring arbejdsområdet til, at du let kan flytte dit bor omkring, uden det bringer andre i fare. Så sørg for et åbent område omkring boringen.

Det er i øvrigt en god idé at starte boringen med at bore fra en spids vinkel i forhold til materialet, så der kommer en lille rille, og du bagefter kan vippe boret i en ret vinkel. Er du i tvivl om noget omkring diamantkernebor, står vi hos toolster.dk til din rådighed.

 

 

Indkøbskurv

 

 Hurtig levering

 30 dages returret

 

 Prisgaranti på alle vare