Fragt fra 59,-
Bestil & hent
 
30 dages returret
 
Hurtig levering
 
97 15 15 00
 
Prisgaranti på alle varer

FIND DIN PERFEKTE KLINGE TIL RUNDSAV


Hos Toolster er udvalget er rundsavsklinger stort, og der er derfor gode chancer for du finder den helt rigtige klinge til din rundsav og projekt.

Sortimentet spænder bredt i både størrelser og klingerne kan bruges til mange forskellige materialer. Du finder rundsavsklinge fra ø120 mm til ø350. Nogle af de mest brugte størrelser indenfor rundsavsklinge er 165 mm, 216 mm og 254 mm.

Alle klinger i udvalget kommer fra kendte producenter, og er fremstillet i høj kvalitet. Du finder blandt andet Festool, Jepson og CMT rundsavsklinge.

RUNDSAVSKLINGER TIL FLERE FORMÅL


En rundsavsklinge med store tænder, arbejder hurtigt og giver et grovere snit mens en rundsavsklinge med små tænder vil give dig et finere snit. Hvis man vil have det optimale snit, skal rundsavsklingen under lup.

Ved en længdeskæring er grundreglen at man kan nøjes med færre tænder, mens man ved afkortning skal have sit fokus på at der skal være mange tænder. De fleste rundsavklinger er dog beregnet til både afkortning og længdeskæring.

Der findes så mange forskellige værdifulde tanker og erfaringer skjult i en klinges små detaljer.

VÆLG DEN RIGTIGE STØRRELSE RUNDSAVSKLINGE


Det er vigtigt at kigge på savklingens størrelse, så man får den rigtige klinge som passer i størrelsen. Det er nemlig savens omdrejningstal man kigger på, da det er tilpasset savklingens størrelse. Derfor skal klinges størrelse altså være den samme som er stemplet på din rundsav.

Når en klinge sidder i den rigtige sav, så får tænderne det rigtige tempo. Det er samtidig også vigtigt at være opmærksom på klinges centerhul. Det skal nemlig passe stramt til savnes spindel. Hvis ikke det gør det, kan du risikere at ødelægge både klinge, materialer og lemmer.

Skulle centerhullet være for stort, kan du gøre hullet mindre ved at benyttet reducerringe. Man skal dog være opmærksom på at ringene passer præcist og ikke må være tykkere end selve klingen.

Holdbar kvalitetsbevidst savklinge til Eternit


Det er altid vigtigt at have den helt rigtige klinge til det materiale du står og skal arbejde med, da det har stor betydning for resultatet. Især til eternit, som er et cementbasseret produkt, hvis man ønsker at resultatet skal leve op til de ønskede kvalitetskrav. Her er det virkelig vigtigt at have den helt rigtige klinge til opskæringen.

En DIA klinge er netop udviklet til skæring i eternit produkter. Klingen er udviklet af Profil Værktøj A/S i et tæt samarbejde med Cembrit A/S. Der er udviklet trapezformede diamant tænder på klingen samt specielt designede stamblar, som giver klingen en usædvanlig god snitkvalitet og en særdeles lang holdbarhed.

Denne DIA klinge kan altså skære op til 4 gange så langt, i forhold til en normal skæreskive. Yderligere så mindskes støvgener væsentligt i forhold til skæreskiver. Se mere om DIA klingen HER


Ofte stillede spørgsmålHvad bruges en rundsav til?

En rundsav kan bruges til flere forskellige formål og er et uundværligt stykke værktøj på ethvert værksted og byggeplads. Den bruges oftest til at skære i træ, men kan også anvendes til en lang række andre materialer. Rundsaven er perfekt, hvis du gerne vil have et præcist og lige i snit i et tykkere materiale.

Hvilken rundsavsklinge skal jeg vælge?

Hvilken rundsavsklinge du skal vælge, kommer an på hvad formålet er. Du skal både være opmærksom på klingens størrelse, centerhul og hvilket materiale rundsavsklingen skal bruges til. Ved længdeskæring kan du godt nøjes med færre tænder, mens afkortning vil kræve flere mange tænder, for at opnå det bedste resultat.

Hvor mange tænder skal en savklinge have?

Hvor mange tænder en savklinge bør have, kommer an på opgaven du står med. Har din rundsavsklinge få, men store tænder vil den arbejde hurtigere og give et grovere snit. Rundsavsklinger der derimod har flere små tænder vil give et finere resultat. Til gengæld vil du med små tænder ikke kunne save på langs af træets fibre.

Hvilken klinge til eternit?

Ikke alle klinger kan save i eternit, og det er derfor vigtigt du vælger den rigtige model. Hos os kan du finde DIA klinge, som er specielt fremstillet til at skære i produkter af eternit. Hemmeligheden bag denne klinge er både de trapezformede diamant tænder og den unikke stamblar. Det giver klingen en utrolig lang holdbar og en virkelig god snitkvalitet.

 

*Du bliver tilmeldt vores nyhedsbrev, men kan afmelde dig til enhver tid.