Vælg den rette varmekanon til opgaven

VALG AF VARMEKANON. EL, GAS ELLER DIESEL

Der er mange spørgsmål som melder sig når man skal vælge varmekanon. Vi vil i denne artikel hjælpe dig godt på vej til det rette valg. De mest almindelige typer er el, gas og diesel, som hver har forskellige fordele og ulemper. Derfor er det vigtigt at du finder ud af hvilket behov du har og hvilke muligheder som findes.

EL
Det nemme valg er el da el-varmeblæser er billige i anskaffelse og de er hurtigt at sætte op. Men vælger du en el varmeblæser skal du sikre dig at du har strøm der hvor du skal bruge den og at der er strøm nok. En 9 kw varmeblæser trækker cirka 22A på 400v. Og du skal vide at det er begrænset hvor stort et rum du kan opvarme med en eldrevet varmeblæser samt at driften kan være dyr i længden.
Se vores udvalg af varmeblæser på el her

GAS
Du skal vælge at købe en varmekanon til gas, hvis du har behov for meget varme i kort tid, eller hvis du har behov for varme på svært fremkommelige steder hvor de ikke er el. Gas varmeovne er nemme og bruge og de er meget driftssikre. Gas er nemt at anskaffe sig det kan købes i de fleste byggemarkeder eller på tankstationer. Men vær opmærksom på en gas varmekanon kan være dyre i drift over længere perioder.
Gas varmekanoner er velegnet til indendørs brug, da de er lugt fri. Man skal være opmærksom på at de også afgiver fugt. Fakta: 1kg gas afgiver 1,6kg vand.
Se vores udvalg af gas varmeovne her

DIESEL
Hvis du har et stort behov for varme, skal vælge at købe en varmekanon til diesel. En diesel varmekanon er typisk billigst i længden når du skal opvarme store rum i lange perioder. Så har du brug for at opvarme et større rum i længere perioder er det rette valg. Man skal være opmærksom på at nogle dieselvarmekanoner afgiver udstødningsgas så man ikke kan opholde sig i rummet, dog kan man med de fleste modeller føre udstødningen ud via en skorsten. Andre modeller genbruger udstødningsgassen så de brænder helt rent. Da diesel varmekanoner bruger af ilten i rummet er det vigtigt at der er ventilation i rummet. Evt. en port som åbnes en gang imellem.
Se vores udvalg af varmekanoner til diesel her

Her kan du se en oversigt over hvor stor effekt der skal bruges til at opvarme rum alt efter hvor godt isoleret rummet er og hvor høj temperatur der ønskes.

Valg af varmeapparat

Har du spørgsmål til varmekanoner eller varmeblæser så kontakt os på 97151500 eller info@toolster.dk